lördag, januari 23, 2010

ALIEN PREDATORS (USA, 1987)

Den här ska inte misstas för ALIEN VS PREDATOR som är en helt annan film som kom 2004 medan den här däremot kom 1987 strax efter de båda filmerna ALIENS och PREDATOR och ville casha in lite på deras namn. Men tänk inte på det nu, glöm alltihop, för det här är tråkigt som satan och inget man vill ägna onödigt många tankar, inte ens att det fanns med en beachbuggy gjorde mig på bra humör.

HOME MOVIE (USA, 2008)

Jag är svag för skräckfilmer med mockumentärfeeling och hemmafilmsestetik och tycker mycket om Blair Witch Project, Paranormal Activity och [REC]. I de filmerna funkar idén med hemmafilmat bra med handlingen, vilket ju är en förutsättning för att man ska köpat, vilket det inte gör i denna, det blir rätt sökt. De onda barnen i filmen är jävligt bra och ruskigt kalla och ett par mysrysiga scener blir det men som helhet gäsp.

TREKKIES 2 (USA, 2004)

Uppföljare till den härliga Trekkies som, ja det hör man på namnet, skildrade vardag och fest i ett antal überfanatiska Star Trek-nördars liv. Här i uppföljaren, som är minst lika härlig som ettan, återbekantar vi oss med några av dem och uppdaterar vad som hänt sen sist (typ mer star trek). Men vi får också en internationell utblick på fenomenet och träffar bland annat en grupp Trekkies i forna Jugoslavien som påminner lite för mycket om en seriös sekt för att det ska kännas helt bekvämt. En titt på olika musikartister med Star Trek-tema bjuds också och vem blir inte glad av en samling folkmusiker som sjunger trek-ballader, eller ett vulcan metal-band,eller new wave/punk/nörd-trekkies... jag saknade dock gamla Malmö-syntarna S.P.O.C.K.