fredag, december 25, 2009

CHRISTMAS EVIL (US, 1980)

En liten pojke råkar få se när hans mamma sexar till det med tomten och det sätter såklart sina spår så långt senare som vuxen tycker han det känns rimligt att sova i tomtedräkt, ha ett hem fullt av julprydnader och jobba på leksaksfabrik, samt på fritiden spionera på grannskapet och föra bok över vilka han anser vara goda respektive onda. Stämningen i filmen är knasigt psyko och skitig och påminner på nåt vis rätt mycket om de klassiska übersmutsiga hardcore-roughies "Forced Entry" och "Water Power" (minus hardcore-sleazet) och soundtracket gör sitt till - en blandning av primitiv lowercase-noise, julsånger, skräckambient och loungejazz. Tomte-mannen går djupare och djupare in i psykos för att slutligen på julafton gå helt bananas och göra en Karl Bertil Jonsson med våldstwist där han inte bara ger snälla barn klappar utan slaktar alla stygga barn och vuxna.

DETONATION! VIOLENT GAMES (japan, 1976)

Japansk West Side Story-adaption om två rivaliserande motorcykelgäng, Black Cats i svarta läderoveraller och Red Chilis i röda täckjackor, som åker runt och ställer till med elände och brister ut i omotiverade discodansnummer.

THE DEVIL'S TRIANGLE (us, 1974)

Krum och torr dokumentär om bermudatriangeln med Vincent Price som speaker och soundtrack av King Crimson, det kan väl inte bli fel. Nja, rätt tråkigt kan det bli dessvärre. Men likväl en VIKTIG film. Det förstår ju alla.