fredag, juli 17, 2009

TICKS

En bekant berättade att hon fått borrelia efter att blivit fästingbiten så jag kom att tänka på den här creature feature-rullen och tänkte att jag borde se den. Det borde jag egentligen inte visade det sig. En tråkig standardskräckis med ett gäng problemungdomar som ska ut i skogen och lära sig veta hut. Olyckligtvis finns det i skogen en redneckhippie som odlar gräs och utvecklat ett supergödningsmedel som har den bieffekten att det får fästingar att mutera och bli jättestora, jättesnabba och jättehungriga. Resultat: jätteordinär horror.



PIECES

Spansk supertrash regisserad av tokskallen Juan Piquer Simón (Supersonic Man, Satan's Blood, Extraterrestial Visitors) och skriven av tokskallarna Joe D'Amato och Dick Randall, det måste väl bli supertokskallefilm det? Svar ja. Fantastiskt bra och effektiv skräpfilm med giallofeeling och mycket gore och slafs, dessutom fina taglines: "You don't have to go to Texas to for a chainsaw massacre" och "It's exactly what you think it is".



ZEDER

Mycket fin film av Pupi Avati med soundtrack av Riz Ortolani. Ett snygg, poetisk och ganska långsamt spökmysterium med skön atmosfär.



PENSIONE PAURA

Precis som Zeder har vi här en snygg, poetisk och ganska långsam film med mycket atmosfär. Ett habilt giallodrama som inte sparar in på tokerier och sleaze heller.



L'ARMA, L'ORA, IL MOVENTE (1973)

Rätt okej standardgiallo som gör vad den ska. Första och enda filmen av regissören Francesco Mazzei.



CRAZY DESIRES OF A MURDERER

Ett gäng skumma jetsetare hänger på ett gotiskt slott med en störd ung man inlåst i källaren där han pysslar med att balsamera djur. Det kan väl aldrig sluta väl? Nix, det sker mord och blir till att leta mördare och motiv. Ganska lam film men inte utan underhållningsvärde och en hel del grovhångel till hammondmuzak.