lördag, augusti 15, 2009

Häpp! Var ett tag sen jag skrev nu så jag tänkte hyvla av några viktiga filmer som setts. Jag är febrig och jävlig så räkna inte med fokus eller utförliga djupdykningar (öh... som vanligt alltså).


ZOLTAN THE HOUND OF DRACULA (us, -78)

En rysk soldat hamnar av misstag i en krypta där Dracula och hans vampyrhund Zoltan ligger pålade, döda och begravda. Dumt nog så öppnar han Zoltans kista och tycker det verkar lämpligt att ta bort den där pålen som sitter i hjärttrakten. Zoltan är doberman med dåligt morgonhumör och rensar loss, och väcker husse och hans medhjälpare halvvampyren Veidt Schmidt. Zoltan och Veidt Schmidt beger sig till USA för att leta reda på en Draculasläkting och passar på att döda lite barn och hundvalpar på vägen. Ganska tråkig film som antagligen är jävligt läskig för hundrädda.

VASE DE NOCES (belgien, -74)

Den här filmen går också under den smått spekulativa titeln The Pig Fucking Movie och ja det samanfattar ganska bra vad det handlar om. Fast ändå inte. Det här är en arty, extremt långsam och mycket skum film om en ung bonde som blir förälskad i sin sugga och makes lotta love med henne och de får muterade kultingar. De här kultingarna vill inte veta av pappa utan föredrar mamma gris så då blir bonden ledsen och arg och hänger kultingarna, vilket leder till att mamma gris tar livet av sig själv. That's it. Fast med ett berättartempo som tillhör ett av de långsammare man sett. Stämningen är jävligt skitig och obehaglig och den gnutta svarta humor som stoppas in ibland orkar man inte ens sätta i halsen.


PUMPING IRON (us, -77)

En gammal favorit som alltid funkar. Dokumentär om förberedelserna inför Mr. Olympic 1975 där den stöddige regerande mästaren Arnold Schwarzenegger ska försvara sin titel mot den blyge, tafatte och gravt hörselskadade uppkomlingen Lou "The Hulk" Ferrigno. Fascinerande och fin film.

KILLING ROOM (us, -09)

En helt okej thriller som var lite som en mix av The Cube, Lost och Saw. Fast sämre.

THE LAST HOUSE ON THE LEFT (us, -09)

Remake på Wes Cravens klassiska terrorfilm som var remake på Bergmans "Jungfrukällan". Om man tar den här filmen för vad den är så var den faktiskt rätt okej. Riktigt läskig emellanåt och en habilt berättad historia med driv. Men har man inte sett de två föregångarna kan man gott göra det några gånger istället.

EQUINOX (us, -70)

Monster mash galore. Den här klassiska monster-b-filmen är märkligt nog släppt av Criterion. Under några år på mitten av sextiotalet lekte några stopmotion-älskande kompisar med minimal budget fram grunderna till Equinox. Filmen samlade damm till 1970 då en producent tog sig an den och såg till att det filmades lite kompleterande scener och klipptes om och resultatet är en märklig och extremt charmig film med billiga men kreativa stopmotionanimationer, ruffig 16mm-kvalitet och en skådespelarensemble som inte vet ett jota om skådespel. Själva historien är starkt färgad av H. P. Lovecraft men är mer campy än mörk och mystisk.

DEVIL STORY (frankrike, - 85)

Så jävla dum film att jag blir lite rädd. Oklart om det är ett försök till parodi på kalkonfilm eller om den är äkta vara, jag lutar åt det senare men är osäker. Affishen är dock smashing!

Ja nåt sånt. Det var vad jag kom ihåg såhär just nu i alla fall. Mjau.

1 Comments:

Anonymous Sergio said...

Lyckades av en slump se Pumping Iron på TV4 Sport för ett tag sedan. Otroligt intressant tidsdokument med grymt funkigt soundtrack (john tropea!).
Det är inte heller första gången TV4 Sport förvånar mig med helt otroligt fina dokumentärer, såg bland annat Riding Giants om surf-kulturen där.

12 december, 2009 11:55  

Skicka en kommentar

<< Home