lördag, augusti 19, 2006






PUMA MAN
Underbart superhjälte-epos med massor av flummiga lågbudgeteffekter. Jag älskar sån här film och blir såklart extra lycklig att en av mina favoritbirolls-skådisar Donald Pleasence är ärkeskurken Kobras som har en fallenhet för tankekontroll och glittriga kläder. Vet inte vad det är med Pleasence men han får mig alltid att bli lite lyckligare oavsett var han dyker upp, från filmer som THX 1138 och Cul-de-sac till Halloween-filmerna och Flykten från New York eller i diverse fantasyfilmer eller svettiga mexikanska djungelraffel och självklart är han lysande även i detta spektakel. Superhjältefilm... mmmmm...

RAW FORCE (aka: KUNG FU CANNIBALS)
Oh herre! Ring snuten! Det här är olagligt snurrigt med kungfu-zombies, onda kinesiska kannibal-munkar, pirajor, nakna flickor i bambuburar, en tysk ärkeskurk som heter Mr Speer och har hitlermustach och ticks, en hjälte som ser ut som Göran Stangertz i hawaiiskjorta, riktigt låg naknatuttar-humor och så fucking vidare... Om man tvekar inför kannibalmunkarnas eventuella ondska får man ledtråd genom att de hela tiden visas i slowmotion och gnuggar händerna och fnissar elakt. Det allra märkligaste med den här filmen är attt de trots upplägget lyckas få den ganska seg, i vilket fall första timmen sen rasslar det loss ordentligt. Makalöst makalös film som nog är den allra ostigaste av alla ostiga filippinoaction från tidigt 80tal. Regissören Edward D. Murphy gjorde en bortglömd film till (Heated Vengeance) och gick sedan vidare som misslyckad skådis och kan bland annat ses som säkerhetsvakt i ”Tre män och en baby”.

IRONMASTER
Mustigt barbar/grottmänisko-äventyr med överdos på oljiga muskler och höftskynken. Man skulle kunna ifrågasätta filmens barbarstatus då den utspelar sig i forntiden och inte som brukligt i en fantasy-värd. Nå, jag är inte kinkig och filmen är en bra rackare. George Eastman är superondingen Vood som tycker det är high fashion med lejonhuvud-mössa. Av en slump upptäcker Vood järnet och självklart börjar han producera svärd så han kan fixa världsherravälde. Turligt nog finns godingen Ela som tänker sätta stopp för nidingsdåden och tycker det är på tiden att uppfinna pibågen. Som extra bonus får vi en hippie-barbarstam som är vegetarianer och pacifister. Skriven och producerad av Luciano Martino och regisserad av Umberto Lenzi, jo ja tackar jag.