måndag, juli 24, 2006









Eyes of crystal
Överaskande bra modern italiensk thriller. Nån slags giallo/seriemördar-hybrid med en del gore och helt okej manus. De har antagligen sneglat en hel del på Seven när de gjorde denna och de lyckas föra in det bra i en italiensk tradition. Bra berättat och gediget hantverk. Helt okej film.

In the realms of the unreal
Småtråkig dokumentär om fantastiske konstnären Henry Darger.

Let me die a woman
Amerikansk mondo som exploaterar transsexualism och könsbyte, gjord av den klassiska kvinnliga explotationfilmaren Doris Wishman med filmer som ”Diary of a nudist”, ”Behind the nudist curtain”, ”Another day, another man”, ”Keyholes are for peeping”, ”The amazing transplant” och ”Dildo heaven” på sitt samvete. I ”Let me die a women” vägleds vi av den krumme torrbollen Dr Leo Wollman som sittande bakom sitt skrivbord sakligt och med hjälp av anatomiska planscher förklarar hur trassexualism och könsbyten fungerar och går till såväl mentalt som fysiskt. Detta varvas med dokumentära blodiga operationsscener, uppenbara arrangerade gruppterapisamtal med en samling trans-patienter, samt simulerade (dock inte överdrivet stimulerande) sexscener med transsexuella i olika stadier i sin process. En riktig freakshow till film såklart men trots allt skildras de transsexuallas liv och öden med överaskande stor empati, i vilket fall är attityden till transsexualism och könsbyten liberal och inkännande. Sen rör det sig såklart om chockumentär och filmen syfte och uppsåt var naturligtvis inte något annat än att chocka och dra in snabba pengar.

Crocodile
Mmmm! Dödenfråndjupet-filmer gillar vi och den här thailändska är ingen dålig rackare. Eller det är den ju på flera sätt men den är samtidigt väldig eget och så pass snurrig att jag ger den två tummar upp. Konstiga filmvinklar, jättemärkligt klippt och ett ljudspår som pendlar mellan småförvirrande och whattafuck! Pga testsprängningar har en krokodil växt till bizarro-storlek och den är inte glad. Mycket fina miniatyrer och härlig krokodilmodell. Lite krokodilslakt mondostyle hinner de stoppa in också.

Stormquest
Buskisbarbar är en hybrid vi bjuds på alltför sällan. Det här är jättedumt och humorn ligger på plågsamt låg nivå. Och man behöver inte riskera att missa något av alla platta skämt för de är samtliga ljudsatta med tokiga ljudeffekter. Endast för barbarkompletister och vänner av låg och platt buskis.

Tenebrae
Precis lika bra som jag mindes. Fina grejer.

Shock
Som jag minns det var jag inte helförtjust i denna när jag såg den för några år sedan men jag tyckte det var dags att se om den och nu föll den mig faktiskt bättre i smaken. Jag blir otroligt charmad av alla skräckeffekter de lyckas uppnå med så otr5oligt enkla och smått geniala lösningar vad gäller foto/klipp/ljud. Vansinnigt jobbig ungjävel som gnäller sig genom filmen men jag ser förbi det då allt nnat lyckas såpass bra vad gäller hederlig gammal horror-stämning.

Seven bloodstained orchids
Bra och hård Lenzi-giallo.

Death laid an egg
Fantastisk film som jag såg för andra gången nu. Tror nog att den är som bäst efter en sådär fem sex tittningar.

Return of the barbarian women
Barbarbuskis, åh denna underbara barbarbuskis. Det här är engelsk utgåva av “Amazons and supermen” och ja vad sager man… en av mina absoluta favoritfilmer alla kategorier. Barbarer, amazoner, superhjältar trikåer, kungfu, buskis, och en hel massa knasmusik. Har sedan tidigare kopia på den danska hyrutgåvan som är widescreen och en vacker dag ska jag lägga mina vantar på den kassetten men tills vidare funkar denna pre-cert utmärkt. Den har dessutom ett fullständigt galet klichémässigt tecknat barbarfilmsomslag (som inte på något vis avslöjar att det rör sig om knasbuskis).

Ratman
Knasigare än knasigt blir det när man tar världens minste skådespelare Nelson de la Rossa (0,72 meter över havet) och monterar monstertänder i käften på honom och ber honom spela världens farligaste och ondaste råttman. Stoppa in David Warbeck och Janet Ågren och dumskön åttiotalskänsla och du har en vinnare. Fyndade den japanska vhs:en för en ynka hundring, vilket känns bra då den brukar kunna gå för lika många dollares på ebay. Omslaget på japanaren är dessutom i en liga för sig – ett fullständigft vansinnigt kollage med massa bilder på råttmannen.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Skulle vara kul om du postade de här knasiga omslagen till de kasetterna som du nämner i texten. Det är alltid lika underhållande

24 juli, 2006 17:05  

Skicka en kommentar

<< Home