söndag, juli 02, 2006

Nunnor, skendöda, mördarfiskar och stelopererat 80-tal



Satanico pandemonium

Mexikansk nunsploitation med mycket långsamt tempo och tjusigt foto. En ung nunna får djävulen i sig och försöker förföra en underårig pojke och en medsyster, när detta inte lyckas blir det dags att mörda. Tjusigt foto som sagt och väldigt bra soundtrack med knassyntar och allmänt konstiga ljud och en drömsk känsla filmen igenom – tummen upp.

What have they done to your daughters
Inte så mycket av giallo egentligen utan mera klassisk deckare/snutfilm och en mycket välgjord sådan. Superbra soundtrack, härlig historia och bra deckargåta. Skön stämning och jag gillar filmen väldigt mycket.

Short night of glass dolls
Egensinnig och väldigt speciell giallo med lysande stämning och atmosfär. Utspelar sig i Prag och berättarjaget är en ”skendöd” man på bårhuset – mycket skumt och det funkar väldigt bra. Långsamt kryper filmen fram och skräcken vävs fram i bild/klipp/ljud/musik/stämning. Skitbra soundtrack från Morricone och Bruno Nicolai. En film man vill se om, vilket den oxå växer av. Imponerande debutfilm av Aldo Lado.

Killer fish
Flåsdum Margheriti-action med överskott på lama oneliners, miniatyrer som sprängs, mördarfiskar och ostigt discosoundtrack. Det jagas diamanter på en sjöbotten där de vaktas av 10000 hungriga pirajor och en och annan piraja-atackk bjuds. Inte helt ocharmigt raffel med hög dumfaktor men lite väl lamt och tråkigt.

Hitcher in the dark
Vansinnigt dum och dålig thriller från -89 av en gammal och trött Lenzi om en arg ung man i pilotbrillor som åker runt i sin husbil och letar tjejer som när han inte våldtar eller dödar dem gärna sminkar och friserar dem som sin mamma som han saknar. Precis allt i denna film är stelopererat och andas kallt ondskefullt sent 80-tal, inte på ett bra läskig sätt utan bara på ett äckligt läskigt sätt. Pallade inte se klart eländet men ska ändå av nån slags princip göra det nångång i framtiden när jag samlat kraft.