torsdag, februari 11, 2010

GARBAGE PAIL KIDS (1987)

Såg denna med mitt ex som inte är fullt lika förtjust i kiss/bajs/snor/kräk-humor som jag men vi är ungefär lika förtjusta i sinnesslö dumhet i filmer och det bjöds det på i samma mängd som kroppsvätskebuskis. Vi kunde med andra ord enas om att det var en viktig film. Ta Garbage Pail Kids-samlarklistermärkena och deras estetik och låga humor och korsa med en tafflig Gremlins och du har filmen i en liten låda. Grymt bra. Grymt dumt. Grymt jobbigt. Vi snabbspolade halva filmen.

THE MAN WITH ICY EYES (1971)

En giallo man sällan hör talas om av Alberto De Martino. Lite småsunkig och ganska seg men ändå klart sevärd och charmig på många vis, inte minst för Peppino De Lucas fina soundtrack med cocktailsvängig tvärflöjtsjazz och crimefunk. Flera andra crimefilmselement än soundtracket finns med men jag skulle klassa den som giallo ändå. En tapper journalist måste lösa ett mord där en oskyldigt dömd sitter och väntar på dödsstraff. På vägen råkar journalisten ut för mexikanska knogjärnsbusar och en lömsk och otäck astrolog.

EMANUELLES REVENGE(1975)

Bruno Mattei hjälpte Joe D'Amato att skriva manus till denna en av hans bästa Emanuelle-ripoffs och när de två dårarna är igång vet man att det vankas sleazeunderhållning av toppklass. Laura Gemser som brukar spela Emanuelle i D'Amatos filmer syns inte till, istället är det Rosemarie Lindt som gör ett utmärkt jobb. Och brunbjörnen George Eastman spelar manliga huvudrollen som en otäck fuling till karlslok som bedrar och förnedrar sin fru så hon hoppar framför tåget. Nu visar det sig att hennes syster är ingen mindre än Emanuelle och hon gör det enda rätta - förför Eastman och drogar honom och kedjar fast han i en ljudisolerad skrubb bakom en fönsterspegel där han dag ut och dag in plågas och tvingas se på när Emmanuelle tar hem folk och fä och har sex med dem. Härlig dårsleaze med mycket naket, droger, våld och kannibalism. En habil D'Amato/Mattei-rulle helt enkelt.