onsdag, maj 10, 2006

EXTRA TERRESTRIAL VISITORS



En skum liten rackare till spansk/fransk film det här. En uppenbar E.T.-kopia med en söt alien som blir hemlig vän med en liten pojke. Rymdfiluren har väldigt dum uppsyn och snabel och ser ut som en femkronors Alf, typ. Precis som E.T. kan den trolla och trixa och det blir en del spex kring det, dessvärre har den lille krabaten en ond tvilling-alien (eller den ser precis likadan ut i alla fall) som är ond som fan och stapplar runt och sysslar med skoningslös död.
Det blir lite slasher-feeling då det dyker upp ett campande ungdomsgäng som blir jagade av den ondsinte mördar-alien. Sen hoppar det mellan den söta handlingen och rysarhandlingen mest hela tiden och det känns rätt skumt. Det hoppar dessutom friskt mellan dag och natt lite efter tycke, och ibland påstås det vara natt fast det uppenbarligen är mitt på dagen. Jag har för övrigt aldrig sett en film med så flitigt användande av rök, det är imponerande massivt med rök i precis varje utomhusscen. Skumt soundtrack av Librado Pastor - i sina bästa stunder är det helt magnifikt pumpande horror-synth-rock (lite som Trans Am i sitt esse) och i andra stunder är det bara vansinnigt dum poprock. En ovanligt dum film.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

18 juli, 2006 10:05  
Anonymous Dead Dog said...

Ska ignorera "Anonym" och bara koncentrera mig på dina recensioner.
Från ingenstans så hittar jag dessa underbara texter.
Istället för att bli rövknullad av Harry Hamlin med en ny Hallmark produktion så ska jag leta obskyra filmer som du skriver om.

06 augusti, 2009 01:08  

Skicka en kommentar

<< Home