söndag, maj 30, 2010



PSYCHOUT FOR MURDER (1969)

En udda liten italiensk film om dekadens, perversioner och ond bråd död i överklassen. Rikemanstösen Licia luras av sin fuling till pojkvän att snuska omkring på bordel varpå han smygfotar henne så han kan utöva utpressning på hennes far. Fadern löser det hela med att låsa in dottern på metalsjukhus, vilket leder till att hon blir galen på riktigt. En ganska trevlig film med crazy-psychad montageklippning mest hela tiden och härligt glatt soundtrack med 60talspop. Filmen är gjord av Rossano Brazzi som även har en roll i den, egentligen var denne Rossano skådespelare och regisserade bara ett par filmer, alla lika bortglömda som denna. Han verkar dock varit ett rätt latjo typ - vapensmugglande frimurare som envist hävdade att han hade sanndrömmar.

torsdag, maj 20, 2010


MEGA PIRANHA (2010)

Ett misslyckat vetenskapligt experiment får en bunt pirayor i Venezuela att mutera och växa helt ohämmat och bli JÄTTESUPERDUPERstora. Till råga på allt har de siktet inställt på USA och Mississippifloden. Mördardjursfilm och då i synnerhet mördarfiskfilm har jag alltid varit svag för och klassiska PIRANHA och PIRANHA 2 satte djupa spår i mig som liten så extra glad blev jag nu när jag trillade över lite ny pirayahorror men självklart fattade jag att det skulle vara fruktansvärt dåligt. Men SÅHÄR dåligt hade jag faktiskt inte väntat mig. Det är fullständigt sinnesslött och dumt och dåligt, på allra sämsta vis.

NIGHT OF THE DEVILS (1972)

Brunmurrig gotisk horror av Giorgio Ferroni som väl är mest känd för sextiotalsfilmen MILL OF THE STONE WOMEN. Den här filmen går lite i samma stil men det är mörkare och skitgare, lite mer sjuttiotal helt enkelt. En man hamnar ute på vischan hos en skum familj i en annars öde by och det blir häxerier och vampyrer. Långsam film med härligt mörk stämning och fantastiskt bra soundtrack av Giorgio Gaslini som i vissa stunder påminner om de knasigare delarna av musiken i VI PÅ SALTKRÅKAN. Mycket fin film som emellanåt är genuint läskig men huvudsakligen puttrar på i småsunkig smutsgotisk halvfart. Rippen jag såg är från en rätt sunkig japansk rental och vad jag vet finns ingen bättre kvalitet att tillgå men jag klagar inte, en upphottad restaurerad dvd kanske skulle döda en del av den brunmurrigt smutsiga stämningen.

onsdag, maj 19, 2010


SHE-WOLVES OF THE WASTELAND aka PHOENIX THE WARRIOR (1988)

I framtiden efter den stora katastrofen har alla män dött ut och jordens ökenlandskap är befolkat av tuffa kvinnor med hotpants, maskingevär och fluffiga frisyrer.När en kvinna föder ett gossebarn vill onda Reverend Mother lägga vantarna på honom och det blir jakt och strid och radioaktiva mutanter som sjunger hymner om Lilla huset på prärien och Sesame Street. Bra jävla dum och seg amazon -postapokalyps.